söndag 10 maj 2015

Rabarber.

Rabarberna har verkligen fått fart i rabatten så idag blev det paj till fikat. Jag gillar verkligen att kunna plocka egenodlat i trädgården mer närodlat och ekologiskt kan det ju knappast bli!

Min paj innehåller en massa smällt smör så den blir frasig och så gör vi vår egen vaniljsås till. Receptet på pajen hittar du här. Recept på vaniljsåsen hittar ni längst ner i detta inlägg.



  



Vaniljsås, 4 port.
Blanda 1 ägg, 4 dl grädde+mjölk, 1-2 msk strösocker och 2 tsk potatismjöl. 
Sjud på svag värme under omrörning tills det tjocknar.  
Smaka av med riktigt vaniljsocker. Låt svalna.


3 kommentarer:

  1. Åååå så himla gott! Dock har inte mina rabarber blivit så stora än... Vet inte ens om det skulle bli en liten kompott av det;-)
    Nähä... Time to sleep! Möte imorgon!
    Natti!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Så gott! Jag har jättemycket rabarber hemma så det får nog bli en paj till helgen. Kram

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar så blir jag glad!