måndag 10 maj 2010

Hemgjord Müsli


Att blanda egen musli tycker jag är både roligt och gott. Den största fördelen är naturligtvis att man själv kan bestämma vad man vill ha i. Här är ett recept på ca 20 portioner som jag tycker om.

Detta behövs:
- 5 dl havregryn
- 5 dl rågflingor
- 1 dl havrekli
- 1 dl krossade linfrön
- 1 dl honung
- 4 msk olja
- 2 1/2 dl vatten
- 2 dl bananchips
- 1 dl russin
- 3 dl valfria nötter (jag gillar hasselnötskärnor)
- 3 dl torkad frukt (aprikos, ananas, kokos)

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda havregryn, rågflingor, kli, linfrön, russin och nötter i en skål.
2. Blanda honung, olja och vatten separat.
3. Häll honungsblandningen över ingredienser i skålen och blanda ordentligt.
4. Strö blandingen i en långpanna med bakplåtspapper och rosta ca 30 minuter i ugnen. Vänd blandningen ett par gånger.
5. Ta ut plåten och låt muslin svalna innan du blandar i bananchipsen och den torkade frukten.
Muslin förvaras mörkt i en lufttät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar så blir jag glad!