Vi har flera äppelträd i vår gamla trädgård från 40-talet som dessutom levererar massor av frukt varje år. Det brukar bli en hel del äppelmos, kräm och äppelpaj. Nu kan vi dessutom göra denna goda saft att ha i frysen hela långa vintern.
Recept:
Tvätta och klyfta 2 kg äpplen, låt skal och busar vara kvar.
Tillsätt 1 liter vatten och låt koka cirka 30 minuter.
Häll koket i saftsil och låt rinna ner i 30 minuter.
Tillsätt 4 dl socker per liter avrunnen saft.
Koka upp saften på låg värme i 10 minuter.
Häll upp i rena kärl och frys in.
Man kan också tillsätta natriumbensoat om man vill spara saften i kylskåp.
Lycka till!
Mmmm så gott!
SvaraRaderaMen just nu finns inte mycket tid tyvärr...
Längtar verkligen efter jul o lite ledigt nu. Förra veckan gav mersmak;)
Dax för Anna att gå o sussa:)
Kram kram