Detta brödet ska jag prova att baka i helgen, låter så gott tycker jag! Prova ni också!

FILMJÖLKSBRÖD
Blanda i en stor bunke:
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
1 dl hela torkade aprikoser
1 dl hela fikon eller dadlar
Blanda i en bunke:
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
1½ tsk bikarbonat
Tillsätt filmjölksblandningen till mjölblandningen och rör till en jämn, tjock smet. Fyll två smorda brödformar med smeten och strö över lite mjöl och flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 1½h. (Täck med folie om de blir för mörka.) Stjälp upp bröden på galler och låt vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.
Lycka till!
I helgen ska trallen oljas, usch jag har så mycket på min lista nu... Roligt när det är klart dock! Ha en skön helg och ta hand om er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar så blir jag glad!